Företag inom hårvård

För den som är intresserad av att driva företag inom hårvård finns det en stor variation av olika möjligheter. Du kan välja att slå dig in på den stora marknaden av frisörsalonger, starta ett eget hårvårdsmärke eller en verksamhet inriktad på hårbehandlingar. Då nästan alla människor är i behov av hårvård av något slag under livets gång är det här ett intressant område för entreprenörer.

En organisation som har valt att rikta in sig på hårbehandlingar är Nordic hair som är specialist på hår och som driver flera kliniker med inriktning hårtransplantation och PRP. De erbjuder säkra behandlingsformer med vetenskapligt utvecklade metoder som hjälper kunderna med olika hårrelaterade problem. Verksamheten bedrivs i flera svenska städer, inklusive Göteborg, Stockholm och Malmö.

Lönsamt med hårvård

När du ska starta upp en ny verksamhet är det viktigt att hitta en lönsam nisch. Bolag inom skönhetsvård och hårvård är bland de mest lönsamma i landet. En rapport från Företagarna visade att dessa sektorer gynnas när konjunkturen går upp.

Förväntas växa

För den som vill starta ett företag som liknar Nordic hair finns goda möjligheter. Den globala marknaden för hårtransplantationer förväntas växa med över 24 % fram till år 2028, och kan då omsätta över 50 miljarder dollar. Denna starka ökning förväntas bero på en större medvetenhet och efterfrågan på håråterställning.

En annan fördel är den stora vinstmarginalen. PRP-procedurer ger ofta en hög vinstmarginal för företag, särskilt när de erbjuder flera andra tjänster som Nordic hair gör. Marknaden är ännu inte mättad, vilket gör det möjligt för nya företag gå in och ta andelar.