Så flyttstädar du företaget

Det finns många sajter som ger bra och välbehövlig information om vad som är viktigt att tänka på i samband med att du ska flytta från en privat bostad till en annan. Det finns dock betydligt färre som ger samma typ av information till företagare. Precis som privatpersoner kan byta lägenhet eller hus kan även företag välja att etablera sin verksamhet på en ny plats.

Att flyttstäda ett helt företag skiljer sig dock mycket från att flyttstäda och flyttpacka den egna bostaden. Även om det finns företag med lokaler lika stora som hus eller takvåningar finns det också företag som är små och inte genererar mer yta än ett större rum. Flyttstädningen behöver dock ändå ske enligt de riktlinjer som finns, så att du kan lämna över lokalen i gott skick till hyresvärden eller nästa hyresgäst.

Ta in professionell hjälp

Vi rekommenderar att du tar professionell hjälp med flyttstädningen på ditt företag och att du efterfrågar en offert på flyttstädning hos en seriös städfirma. Med en offert på flyttstädning kan du inte bara se hur mycket arbetet kommer gå på, utan du får vanligtvis även en fast tidsplan såväl som tydliga instruktioner om hur städningen kommer gå till.

En seriös städfirma har kunskap om flyttstädningens alla moment, samtidigt som de har erfarenhet av att arbeta med företagare. Här får du en större förståelse om det är möbler eller föremål kvar på kontoret, samtidigt som du slipper tänka på att ta med rengöringsmedel och material. Allt detta hanteras av städfirman!

Kan man flyttstäda ett företag på egen hand?

Visst är det fullt möjligt att flyttstäda ett företag på egen hand, men har du stora lokaler krävs det att ni är många som hugger i. Det räcker inte med att dammsuga och dammtorka ytorna, utan en flyttstädning innebär samma typ av städning som en storstädning, men med skillnad att lokalen är helt tömd. Har du ett mindre kontor som endast består av några enstaka mindre rum kan det vara fördelaktigt att ta sig an uppdraget själv.